Persbericht 
Bunnik, 6 december 2010

Grip op de zaak – hét boek voor business managers die te maken hebben met ICT-projecten

  

'Grip op de zaak, de 5 hoekstenen van succesvolle ICT-veranderingen’ biedt de manager inzicht in ICT-veranderingen aan de hand van treffende praktijkvoorbeelden en helpt de manager zijn rol hierin optimaal in te vullen.

 

Patrick van Burgel beschrijft op duidelijke wijze en met verfrissend eenvoudig taalgebruik, hoe ICT-veranderingen, door de eenzijdige blik op de uitdagingen, veel te lang duren, te veel kosten en soms volledig mislukken.

 Er zijn 5 essentiële onderdelen, die allen een plaats moeten hebben bij ICT-veranderingen: mensen, bedrijfsprocessen, data, applicaties en ICT-infrastructuur. Vaak zijn verschillende onderdelen onderbelicht, worden ze geheel vergeten of worden de 5 essentiële onderdelen niet goed aan elkaar verbonden. Juist hier ligt een rol voor de manager.

 Dit inzicht is niet nieuw, maar wordt nu voor het eerst op een eenvoudige manier uitgelegd, zodat elke manager hier direct mee aan de slag kan. Geen moeilijke termen en ingewikkelde modellen. Wanneer managers de 5 hoekstenen herkennen en de samenhang zien, zullen zij de ICT-verandering positief kunnen beïnvloeden.

´Grip op de zaak´ is voor iedere manager die zijn invloed effectief wil inzetten om ICT-projecten te doen slagen.

´GRIP OP DE ZAAK, de 5 hoekstenen van succesvolle ICT-veranderingen´ (ISBN nummer 9789491080166), wordt uitgegeven via mijnbestseller.nl. Het boek is onder andere te koop bij www.mijnbestseller.nl. Prijs € 15,95.

 

Over Patrick van Burgel

Drs. ing. Patrick van Burgel (1974) is organisatie- en ICT-deskundige. Hij studeerde bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode en autotechniek aan de Hogeschool in Apeldoorn. Hij combineert technisch inzicht met het bedrijfskundige en verbindt hiermee organisatie en ICT. Juist door het doen van uiteenlopende functies heeft hij zijn visie ontwikkeld, die geleid heeft tot het schrijven van dit boek.

www.vanburgel.com