Recensies: Grip op de zaak - de 5 hoekstenen van succesvolle ICT-veranderingen
 

Dr Floeter-van Wijk over 'Grip op de zaak'

"Een goed boek ter ondersteuning bij (ICT) veranderingen"

Als change management specialist ben ik altijd boeken over veranderingen aan het lezen. Dit boek is een uitstekende keuze voor managers die een steuntje in de rug nodig hebben om een verandering door te voeren binnen hun organisatie of die een ICT project en de moeilijkheden die daarbij komen kijken beter willen begrijpen.  ICT is niet mijn vakgebied maar dit boek is zo begrijpelijk en duidelijk geschreven dat het mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven in ICT projecten en de obstakels die bedrijven bij veranderingen tegenkomen. En belangrijker nog „grip op de zaak“ bied oplossingen om deze obstakels te overwinnen.

Het is zeer goed gelukt in dit boek om praktijkvoorbeelden duidelijk te onderbouwen met theoretische modellen en inzichten. Deze balans maakt het een interessant boek en de 5 hoekstenen geven het boek de structuur die ervoor zorgt dat de lezer door het boek wordt geleid en daarbij alle belangrijke stappen volgt om van (ICT) verander projecten een succes te maken.

Dr Floeter-van Wijk
Managing Director
Go4Consultants Limited

 

Programmamanager, Ronald Schalkwijk over 'Grip op de zaak'

Als reviewer heb ik het concept van het boek "Grip op de zaak" van drs. ing. Patrick van Burgel mogen beoordelen.
Het boek behandelt voor niet experts het gebied veranderingen door ICT. En dan met name de integrale benadering van zoals Patrick dat noemt de 5 hoekstenen.

Hij laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe het wel kan. En komt zo tot succesvolle veranderingen.
Het boek is verrassend vlot geschreven. Ontdaan van onnodige vaktaal zodat het ook begrijpelijk is voor iedereen die niet direct met ICT te maken heeft.
Aan te raden voor business managers die een goed algemeen overzicht willen krijgen maar ook voor de vakgenoot die nog even snel het gebied wil doornemen.

Met een kleine 100 pagina’s geen lijvig boekwerk. Wel de essentie rakende, vlot geschreven en makkelijk leesbaar.
Waar zeker een aantal ideeën uit gehaald kunnen, nee zullen worden.

Ronald Schalkwijk

Projectmanager, Marc Cramer over 'Grip op de zaak'

Ik heb met veel plezier Grip op de zaak gelezen, een mooi inzicht.

De manier van aankijken is een verrijking voor de wereld waarin een ICT project plaats heeft! Het zou voor een projectmanager goed zijn is op deze manier eens naar zijn projecten te kijken.

Marc Cramer

Informatiemanager, Marco van den Berg over 'Grip op de zaak'

Dit boek is tot stand gekomen op basis van zeer veel praktijkervaring. De schrijver, Patrick van Burgel, heeft alle moeite gedaan om de ervaring van velen op een goede en heldere manier te bundelen.

Het boek is gemaakt voor gebruik in de praktijk. Hoewel er natuurlijk wordt terug gegrepen op belangrijke theorie, dient deze vooral in de praktijk zijn waarde hebben bewezen.

Daardoor is het boek een echte aanrader voor iedereen, die te maken heeft met ICT-projecten. Het geeft steun bij onduidelijkheden. En kan als toetsing dienen om de kwaliteit van een project zelf te bepalen.

Marco van den Berg  
Strategy and management consultant