Verandermanagement

Organisaties zijn continue in beweging. Medewerkers komen en gaan, wetgevingen worden veranderd en crisis moeten worden overwonnen. Ook ieder individu is bezig te veranderen, en vele veranderingen zijn leuk: leren fietsen, een diploma ontvangen, je eerste baan, trouwen, samenwonen. Het tegenovergestelde is vaak waar bij organisatie veranderingen. Mensen zijn verandermoe, of zelfs verander-resistent geworden.

In november 2009 heb ik de hoogleraren reeks verandermanagement gevolgd. (Focus conferences). Dit was een geweldige ervaring, 11 toonaangevende hoogleraren deelde hun kennis en ervaring. Het publiek herkende veel van de geschetste situaties en daardoor werd er veel gelachen.

Een leuke video over een "succesvolle" verandering is bijvoorbeeld die van waskracht, april 2002: intro ovenvers, waskracht VPRO.

Complexe organisatie veranderingen gaan vaak met horten en stoten en dat is tot op zekere hoogte ook niet erg. Toch zou het erg helpen als mensen (c.q. projectleiders en managers) in bedrijven zich meer bewust worden van de processen die bij veranderingen spelen, en meer rekening houden met de "bovenstroom" en de "onderstroom" (Rob van Es).

Het vakgebied verandermanagement is jong, er ligt nog "veel terrein braak". Een mooie start voor het "leren veranderen", is het gelijknamige boek: Leren veranderen van Léon de Caluwé en Hans Vermaak. Op internet zijn vele artikelen te vinden over het bekende kleurdenken.: veranderen-vijf-kleuren.  (voor het volledig artikel moet je inloggen). Zie hieronder een beginnersvideo kleurdrukdenken.

Een leuk interview over organisatieveranderingen met Léon de Caluwé van januari 2010: interview Caluwe